my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





26 May 2010

balik kampung...

petang ni me akan balik ke kangar..balik awal sikit..dah dapat permission bos utk balik awal..

bestnya...baru je tinggai kangar dalam sebulan setengah..rindu sgt kampung halaman...yg pasti..rindu sgt kat rumah yg ditinggalkan..apa ler jadi rumah tu yer...maklum la...tuan rumah yg tinggai tu rajin mengemas kat gelanggang badminton je...rindunya nak tgk pokok2 belakang rumah...

esok ada majlis kat sekolah...pasal ni la kami balik...mula nak flykan rizza je sorang...tp tak lepas la pulak..kena ada parent atau seorang dewasa..nak bagi naik bas...hmm..tak harap...kang dia nak ke toilet ke apa ke..cemana?..so..pikir punya pikir...nak balik drive je lah..boleh balik semua sekali dgn bibik...hb plak kata....no no no...jgn duk cari pasal....last2 import adik dari sungai petani...semalam dia naik bas..dah sampai pagi tadi...me suruh dia rest...sbb ptg ni fresh sikit...

oh ya...pasal yg kami balik ni sbb esok rizza ada majlis pemberian sijil oleh Raja Perlis kat sekolah lama dia...sbb wakil sekolah/negeri di peringkat kebangsaan untuk sukan badminton..
hb dah siap appply cuti utk esok...seronok sgt ler dia...

petang esok nak ke sungai petani, nak jengguk mak...rindu sgt kat mak...boleh la ke tesco/giant beli barang dapur utk mak...rasa sedih bulan lepas tak dapat buat..dulu every month me ke rumah mak, sambil tengok mak...topup barang2 dapur sikit...bulan lepas tak leh sbb duk sini...bagi duit tu mcm biasala...tp beli barang kat mak tu perasaan tu lain...ayah dak takde..kesian mak...dah paksa duk ngan kami kat putrajaya..tak nak...nak buat cemana lagi kan...takpe la..asal mak happy duk kampung....

ok la..nnt me sambung...bos ajak keluar plak.....

5 comments:

Pitt said...

selamat pulang dan kembali...kirim salam atoy.

ana said...

thanks...atoy ajak balik putrajaya esok,..nnt kita date okey...

UmmiRosma said...

Drive safe yea Ana...happy bermanja dgn emak...ambik pic kat kampung tu...nak tengok jugak...Take care

eynda said...

Neisya...ada tag : http://meandmylife1376.blogspot.com/2010/06/tag-dari-mrs-jon.html

ana said...

ummi...thank ye datang ziarah blog neisya lagi...

eynda...baru je baca tadi...nnt neisya jwb ye...nway....thanks once again..