my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





03 June 2010

tetap melangkah walau pun payah....!!

salam semua..

2 3 hari ni anak2 me tak sihat...mula dengan aqief...pastu mira...berjangkit pulak dengan rizza ngan kakak....mulanya me yg tak sihat...kemalangan yang tak diduga..isnin tu dengan penuh semangat me duk ubah2 pokok bunga hiasan yang ditempah kat nilai...sekali...tersilap urat pinggang...masyaAllah....sakitnya tuhan saja yg tahu....rasa tak leh jalan actually....ni la first time me terkena kejangan kat pinggang...selalu masa pregnant kejang kat kaki tu biasala...ni urat pinggang...

balik kerja tu drive juga..nak drive tu memang tawakkal ja sbb ingat anak2 kat sekolah dah dekat 6ptg...kesian kat anak2 me cekalkan hati jugak...sampai kat rumah....bibik buka pintu terus mata me tertengok aqief yg dalam kendungan bibik...mata dah sepek...badan merah2...demam kata bibik...

la tu jugak me suruh bibik siap ke klinik....Ya Allah...dugaan sungguh...dah la dengan pinggang me yang sakit mcm nak patah ni....gagah jugak bawak kereta...sampai kat klinik Lita Alis precint 9 tu...pembantu klinik kata dah tak terima patient..call hby....hby masa tu dah nak ngamuk tp, apa blh dia buat..jauh beratus2 batu....
pastu me ke klinik di presint 8...nasib baik buka...tp hmmm...patient sorang je...setengah jam me tunggu kat luar tu...

dah ambik ubat...me hantar anak2 balik rumah..pesan kat bibik bagi ubat sbb me dah janji dengan kwn me nak p mengurut kat bandar baru bangi...dia mai ambik jam 8 mlm..kebetulan me 'off''...jadi me tunggu dia je dalam kereta...ms dalam kereta tu...tiba2 air mata keluar mcm air hujan...sedih sgt2...jenuh hby duk pujuk dalam telefon...rasa sedih sbb dalam keadaan ni...me nak sgt suami ada....at least...boleh tolong tengok2 anak bila me tak sihat...kesian sungguh ingat anak2....ingat mak jugak..kalau mak ada, sekurang2nya me kuat....

tp me tetap bersyukur...ada bibik yg byk membantu....ada lagi org yg susah dari keadaan me kan?...dan yg paling rasa terharu...ada kawan baik me ni....ya Allah....besar sungguh pertolonganMu ni...derang suami isteri ni cukup2 baik...minta la tolong masa bila pun....call me...sms me selalu...me tak tau cemana nak balas budi baik derang berdua ni...Allah saja lah yg membalas budi baik derang sekeluarga....amin..

berbalik pasal pinggang me tu....kwn me mai ambik dalam 8.15mlm...kami dua terus ke bandar baru bangi cari rumah kak tukang urut tu...

alhamdullillah...lepas mengurut..lega la sikit..tp masa tengah diurut tu...mcm kena toreh dengan pisau ooo rasanya....semalam kak tu datang rumah....tp semalam me dah surrender....tak tahan sgt2...setengah jam je dia ngurut....sakit ya rabbi....

hari ni dah okey sikit pinggang ni....tp semalam anak2 me semua demam....hmmm...agaknya silap p mandi kolam hari sabtu hari tu...hby pun sakit kepala sgt2 masa balik kangar isnin tu...klorin kot...

minggu depan dah cuti sekolah...kalau tak sihat...me ingat nak bawak anak2 balik kg bercuti di kampung...rumah kakak kandung me kat Baling..bestnya ingat suasana kampung kat situ...sejuk n nyaman sbb rumah dia kat kawasan bukit.....hmm...proposal ni kena dapat approval hby dulu kot kan.....

hmm..lega sikit boleh luah kat sini.....

3 comments:

IdzaLia said...

salam kenal ye...
take care ye kak ana.. ^__^

ana said...

salam perkenalan kembali...thanks sudi singgah..

shabiela said...

sedih bc citer akak.. sabar ek..