my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





07 August 2009

from 84kg......now......

not me ok....

ni my niece....ada 2 org anak...both boy....aged 4 and 1 1/2 yr.....dia start diet b4 puasa last year....masa tu 84kg...dia rangka besar...so tak la nampak gemuk sgt....cuma 'besar' la...

dia diet without nasi msa tu...bygkanlah dalam puasa..ratah lauk ja....kalau bihun dia makan la...tp small portion.....dia amalkan makan lesihin E...ni utk org yg berdiet tahu la pil apa....n exercise....dia ni tak kerja....tp mmg seorang yg rajin....pembersih sgt2...rumah dia mmg bersih n kemas sentiasa.....

now.....her weight is 64kg.....20kg within 1 year...ok la, berbaloi....mmg lambat sikit...mebe b4 this dia ada ambik pil pelangsingan badan....tp, tak jalan....(ni masa belum kawin dia makan)....

dah leh pakai baju kebaya....pakai jeans adik lelaki dia size 31"..kalau cutting utk perempuan mesti lagi kecik kan?....

nnt bila berpeluang jumpa dia....me akan ambik pic dia letak sini....b4 and after...diet cara sihat....
tumpang happy for her.....

bestnya kan......

9 comments:

eynda said...

Terujanyer.....nanti snap gambar dia tau...b4 & after lagi best :-)

neisya said...

sure...ada dalam pc ni pic dia masa berat 80kg++...yg after nnt jumpa neisya ambik...ok

Some1...somewhere...somehow... said...

bestnyer kak...
saya pun byk gak perubahan...

dolu 55kg..la ni 75kg..wakakakakaka

neisya said...

sama la kita yra....dulu 50 la 70...huhu

~ Shariz ~ said...

salam perkenalan :)

Shariz masuk dari blog Eynda :)

shabiela said...

kak y n kak niesya, sha pon ader.. dlu 52 skang 59.. ha ha.. pengembangan.. bukan penguncupan..

neisya said...

shariz....salam perkenalan juga..:)

sha...ok la lagi angka depan 5..eheh....

~~zAnAfAhMi~~ said...

salam niesya....terima kasih komen kt blog akak psl tapai.
ckp bab berat bdn ni, akak sensitif tau...dulu berat akak 48 je, semua boleh masuk, slim je....la ni...nk sebut pun malu. susah nk turun kalau tak boleh kontrol mkn, hubby pulak kaki makan....akak tumpang bangga kalau ada org boleh turunkn berat bdn...

neisya said...

kak, me pun sama...sensitif gak...huhu...ni tengah berusaha gigih ni...dapat 5 kat depan pun jd la kalau pun 59.9 huhu