my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





08 July 2010

sudah terasa...

salam all..


eh...dah nak puasa laaa..pastu raya pulak.....so turn raya belah mana kwn2 tahun ni?...isu biasa tiap2 tahun ni..ehe.....tak kira la dekat ke jauh ke..mesti nak balik raya kat kampung kan...bagi yg dah berkahwin...mesti la abis lambung duit la nak balik raya belah mana...bagi isteri/suami yg pandai rayu...mesti boleh balik kg sendiri kan?...

me?..hehe...mesti la raya thn ni belah me...sbb tahun lepas..raya puasa ngan raya haji semua kat rumah hby...raya ke 2 petang baru balik rumah me...so, minta maap la ya bang....godaan abang n rayuan abang tidak dilayan...kikikiki....

takde la...tak la kejam sgt daku ni...sebenarnya kalau hby kata kena balik rumah dia dulu pun...me ikut jugak..tak kisah la...ikut je...tak baik tau melawan suami...tak bau syurga nnt!!.. pd me...asal suami dan anak2 ada...kat mana pun tak kisah...kat putrajaya pun tak kisah...tp..mcm tak best la raya kat sini...takkan nak alamanda kot...ye la...dah semua org balik kg...member hby Pitt n Julia dah tempah tiket flight pun...kwn baik me si liza tu sahih la balik kedah...hby dia ngan dia org kedah...

so isu balik kg ni walau pun remeh pada sesetengah...tp ada gak yg sampai bermasam muka tau...tak baik la gitu kan....cuma tahun ni me agak teruja sbb jauh dari kampung...so feeling raya tu mesti la terasa kan...

tahun ni baju raya punya tema takde lagi...rasanya purple mcm cantikkan....!..me beli yg ready made je...senang...nak upah2 kat sini mana nak cari?..

okey la...me nak siap2 ke pasar/alamanda...nak beli barang utk masak...hby nak makan sup tulang hari ni...my maid puasa ganti hari ni.... nak p beli bahan2 yg dia request..mesti la dia pun teringin nak makan masakan indon...so biarla dia masak utk dia kan...wah..!! bulan depan lagi sibuk la kan...dgn anak2 pny request lagi...bestnya...!!..thn lepas me buat rekod..2 kali je beli kat pasar ramadhan...hrp2 tahun ni sifar la....best oo masak..tmbah2 kalau ada org tukang kemas....kikiki..


okey la...setakat tu dulu citer hari ni.... ^-^

bye...

4 comments:

Nieza Ishak said...

ehemmmmmmmmm .. tahun ni kami takyah berebut lawan brek atas highway menghala ke Utara.

kami raya puncak alam jerk .. yeayyyyy umah family nieza. malam raya pertama baru balik bagan serai ....

** ehemmmm sama tema la .. purpleeeee youuu ...

ana said...

okey laa..kurang sorang pengguna jalan raya ke utara..ehe..

eh..sama purple...cun la tu....

Pitt said...

hahahha...awainya citer raya. anyway baguih jugak buat meredakan tense di ofis nih.

ana said...

tau tak pa..ehe