my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





23 July 2010

luahan petang jumaat.....

~


salam all..

lama pulak tak update blog ni....hari tu dah upload pic p sabah....tp tup tup nak publish terus dc...pastu yg tensennya....tak save plak tu...penat ooo nak upload....hari ni malas plak nak upload....lain kali la citer no.....

me baru je masuk kerja kelmarin n hari ni....gara2 tak sihat....hby pun baru je balik hari rabu mlm ke kangar setelah 2 minggu dia kat sini....best sgt tau hby ada kat sini..rasa mcm dia dah pindah sini....rutin mcm dulu balik....cuma tu la....cuma 2 wks saja la...tp malam ni hby mai pulak...dulu kelam kabut gak nak ke airport tu...la ni dah tau 2 3 jalan ke sana...mau tak mau kena pandai la kan....jalan ke KL pun dah me selesa walau byk kali terbabas masuk jalan lain.....okey la tu...tak sesat bila nak belajar plak kan...

dah hampir 4 bulan me duk Putrajaya ni....nak kata selesa tu alhamdullillah...cuma tanpa hby tu kurang la sikit....cuma nasib baik sibuk dgn kerja....then weekend hby mai ...tak la terasa sgt cuma kesian jugak kat hby..penat la berulang mcm ni kan....tp, ada lagi yg berjauhan dengan suami/isteri....sabar la kan...tentu ada hikmah sebalik semua ni......amin....!! kata hby me beruntung jugak sbb anak semua ada dgn me...mcm dia balik rumah rasa kosong....hilang kemeriahan tanpa gelak ketawa anak2....masuk rumah tu rasa mcm lenggang...kdg2 nmpk anak2 duk berlari2 dalam rumah....kdg dia terasa me ada duk masak kat dapur....sayu jugak dengar keluhan dia....rasa berdosa pun ada..sbb tempat isteri adalah disamping suaminya kan....dan kebahagiannya adalah restu dari suami....me nak ambik cuti tnp gaji tp hby pulak tak izinkan...kata dia tak pe...selagi dia izinkan me tak berdosa...

Ramadhan akan datang tak lama lagi...semoga ada sinar datang bersama Ramadhan ni...hidup ni sementara cuma...hadapila dengan kebahagian dengan apa yang dianugerahkan Allah....sentiasalah bersyukur....Dalam hidup ni me benar2 bersyukur kerana berpeluang menjadi isteri dan ibu kepada lelaki yang cukup me cintai....me bersyukur dengan kerjaya yang Allah berikan pada me untuk membantu meringgankan bebanan suami...dapat jugak me bantu mak dan adik2 yang memerlukan bantuan me...dan me amat bersyukur kerana dikurniakan Allah seorang suami yang cukup baik dan cukup penyayang..dan me tak pernah menyesal memilih dirinya sebagai pasangan hidup me...me tetap akan berusaha menjadi isteri yang membahagiakan untuknya....Semoga Allah swt sentiasa memelihari diri ini untuk mencari keredhaan suami..dunia dan akhirat....!!

jadi untuk pembaca blog me ni....gembirakan la hidup anda dengan apa yang anda ada....jgn pikir apa yang kita tak ada....utk isteri-isteri di luar sana....bahagiakanlah suami kita kerana dialah syurga kita....!!

' Isteri yang paling baik ialah apabila kamu memandangnya, kamu merasa senang, apabila kamu menyuruh, dia taat dan apabila kamu berpergian, dia menjaga maruahnya dan hartamu '

"Mana-mana wanita (isteri) yang meninggal dunia dalam keadaan suaminya meredhainya, maka ia akan masuk ke dalam syurga." (Riwayat at-Tirmizi, al-Hakim dan Ibnu Majah).


sehingga tu dulu...jumpa lagi di lain masa.... :-)

6 comments:

izanmalek said...

zana.. nasib kita serupa... berjauhan dgn si suami.. 8)

ana said...

ye ke?...hb duk mana?

ada blog ke?..awat tak leh buka

Pitt said...

There is a light at the end of every tunnel....just pray

izanmalek said...

zana : dah lama tak aktif blog tu.. sbb tak sempat nak buat.. la ni sbb dah ada FB hmm.. langsung la tak tgk dah..

izanmalek said...
This comment has been removed by the author.
ana said...

pitt...thanks..tolong doa sama ye...;

izan,..ye ke...blog tu apa link nya?