my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





11 February 2009

Nasi Ayam resepi Mulberi

sabtu baru ni, first time selama bergelar isteri dan ibu aku try masak nasi ayam....ekceli..nasi ayam ni feveret anak sulung ku....tp my hby pulak memang tak suka makan nasi ayam...jarang sgt dia order...ada la selama ku kenal dia..baru sekali dia order nasi ayam kat kedai...itu pun sbb makan kat kedai area stadium alor setar..jadi, ku pun tak la teringin nak masak...sehinggalah kawan seforum ku....mulberi tepek pic nasi ayam dia...wah!!..mcm best je...so, setelah mulberi bagi resepi...ku pun try la....


setelah bersusah payah kat dapur tu..(maklumla baru first time nak masak....ikut ler resepi tu betul2....)...hby ku sampai jengguk dua tiga kali kat dapur sambil duk perli kat mira.....mama masak apa la...dari tadi tak siap2.....takpa...sabaq...sabaq...

akhirnya...tepat jam 1....semua siap....jeng jeng jeng....

ini lah hasil se pagi ku tu....hby ku dari duk makan sampai ke malam duk puji nasi ayam ku.....ekekek.....(mul, jgn gelak ek.....)cuma sup je ku tak ikut resepi mul bagi sbb my hby dah request sup ayam yg biasa aku buat selalu....hby dgn anak2 kalau ada sup ayam....seperiuk besar abis derang je....sedap kot....ekekeke...

5 comments:

eynda said...

Lapaq laaaaa....hihi...

Mulberi said...

Tahniah.. tahniah.. akhirnya berjaya gak kawanku ni masak nasik ayam.. Tp ku nak tergelak jugek, bulehhh???? heheheheh

Tp awat ayam hang tu kaler lagu tu? Tapi mustiii shedappp kan.. sampai hubby dok puji melambung.. Tahniah neisya.. tahniahh.. pasni leh kita tukaq2 resepi nooo

neisya said...

eynda...hari tu ku makan gak nasi ayam tu...hby kata makan je lah..buat penat je masak tak leh makan....hihi...nasib baik beras basmathi....sepinggan la jugak....

mul...hb kata yg sedap tu pasai ayam tu lagu tu...yg hitam tu sbb terlebih kicap n terlebih madu kot...

yg nak tergelak tu, elok je siap hidang...ku cepat2 ambik henpon sbb nak ambik gambar...hb duk dalm bilik masa tu...elok gaya nak ambik..hby keluar....kantoi....ekekek

Aiza Parman said...

neisya..sharing lah recipe, kalau hb mu dok puji mesti sedap. Ayam tu memang nampak menyelerakan..nis

neisya said...

sori nis...baru baca...nnt neisya pm kat nis...(ada dalam pm, mulberi yg bagi resepi tu...)