my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





28 February 2009

aktiviti petang...


ni la tempat me p petang2...selepas balik kerja, solat...pastu siap pakai baju sukan...p la gym ni...memang best....sbb rasa ringgan je badan...peluh keluar toksah kira la....hb paling seronok sbb dia risau tgk me diet...kurang makan satu hal....pastu busy pulak dengan kerja...jadi bila dia tengok me berpeluh2....dia seronok sbb tahu that wife dia sihat....sbb keje sibuk kat ofis pun sure tak keluar peluh sbb ekon....
ni bacaan kat treadmill tu....naik 16 minit je...tp peluh sampai basah baju n tudung....kalori burn sikit je kan....huhu...tak kisahlah....janji ada ..

tp bila tgk jarum penimbang tu...memang tersangatla sedih....taktau salah kat mana....liatnya nak turun....cuma yg best...bila jumpa dgn org yg lama tak jumpa..semua akan tegur perubahan badan dan muka.....itu ajalah yg beri motivasi pun walau dalam hati mcm tak konpiden jerk....huhu....

so dengan semangat berkobar2.....mulai hari ni...nak isytihar perang dengan makanan...nak tengok kalau diet ketat lagi...turun ke tak jarum penimbang tu..

sarapan pagi tadi...

HA3 minum pagi2....

sarapan pukul 10 pg....susu anlene se mug....air masak segelas.... nasi putih 2 camca(perabih mira punya).....

lunch belum makan lagi....rasa nak makan buah naga ja kot....sbb perut sikit tak lapar gara2 sarapan tadi makan nasi, walau 2 camca pun dah full sbb minum byk susu anlene tanpa gula....muak benarnya....huhu....

adoi...siksanya nak cantik....!!!!




2 comments:

Bimbo said...

hai neisya..waa..best nya gi gym eh?hehe.anyway,berat susah nak gerak ker? ke sbb makan sikit sangat?ehehe.kalau makan tak ckup pn badan takleh nak burn all the calories tau. and increase ur exercise..insyaAllah nanti mesti gerak punye.skang ni tgh lose inches kot..tu berat blum gerak..ehehe

neisya said...

ya la bim...mcm frust pun ada..huhu..cuma bila pakai baju lama...rasa loose sikit...itu je yg best pun....hby kata bg la masa sbb baru 4 bulan lebih je bersalin...kembang air tu masih ada...
moga usaha ini berjaya amin...