my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





28 July 2009

update!!!

assalamualaikum....

lamanya tak update blog kan?...hampir sebulan...!!...hari ni baru dapat nak update....tapi tak tau nak citer apa dulu.....

ok lah....nak share dengan u all rutin hari2 dulu.....boleh la ye....

pagi...
bangun..., cuci botol2 susu...ada la dalam 10 botol utk mira ngan aqief...pastu rebus..sementara tgu tu...ku kemas tempat tidur anak2...kemas ruang tamu....

...mandi...solat..siap2 p kerja...masa ni memang kelam kabut tambah2 kalau mira ngan aqief dah bangun...

7.15 keluar ke nursery....aqief duk dalam carseat..mira biasa la,..depan dengan mama...kesian aqief..nak buat cemana...kakak menang la..dia besaq....

.hb hantar ke pejabat atau ku yg hantar hb...

petang
5.00 ptg...balik n ambik anak2 kat nursery..sampai rumah...basuh baju, cuci botol2 susu yang dari nursery...pastu mandi..

lepas solat...ke dapur...siapkan dinner....

lepas maghrib....me ngan hb ajar anak2 iqra...gilir2 la...kalau me ajar...hb tgk mira ngan aqief....vise versa..

malam....tidurkan aqief....lepas tu siapkan barang2 utk ke nurseri esoknya....susu, botol, baju sorang 3 helai...diapers 10 keping...minyak telon, bedak...ok siap....letak semua2 dalam basket...

kemas dapur, cuci pinggan dapur yg dinner tadi....sidai kain baju yg basuh petang tadi....last sekali...lepas menyapu...mop lantai...anak kecik..kena la rajin..kang dikutip apa2 je kat lantai tu...

sebelum tidur....hb akan iron baju anak2, baju me n baju dia....ni kerja dia katanya..memang dia tak bagi ku buat..kalau ku buat nnt derhaka plak...hehe...

baca mcm ok je kan...padahal....penat sgt2....sampai hb usik kat mira ngan aqief......jgn melampau...kan mama dah takmo bb lagi.....penat ooooo

sat gi nak citer pasal bakal maid ku pulak.....tunggu ye....!!





2 comments:

ammi said...

waaa..inilah gayanya super mama!

neisya said...

takdak maknanya mi....penat oooo...
tp seronok jugakkan...buat semua sendiri...:)