my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





15 September 2009

lost 22kg........




ingat lagi entry me pasal anak sedara me yg beratnya 84kg tu....

ok....mgu lepas dia mms pic terbarunya....tp tak berapa jelas....tp sbb nak share gak ngan u all...

me letak jugak la...nnt raya jumpa dia,...me ambik gambar byk2 n tepek sini...

ikut kata my sis...mak dia la....dah kerempeng sgt2 dah...mak dia tak bagi turun lagi dah..

tp dia nekad nak turun ke 58kg....

ni la pic anak sedara me tu....ni msa dia peknen...tu je gambar yg ada dalam simpanan....lebih kurang je bentuk dia..kembang jugak lepas bersalin anak kedua....so..ok la ye...boleh agak la kan...) note ye...berat 84kg tu masa dia start diet bulan 8 tahun lepas...masa tu anak no 2 dia umur dalam 7 bulan tak salah....


pic kawin tu adik me ye....yg dukung anak tu hby dia...n yg budak putih melepak tu anak sulung dia....


and

now
.
.
.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
.
.
.





tengok le lengan dia tu....me sungguh jeles....huhu....seluar dah size 28 le ni...dulu 40 kot....

syabas reen.....acik sungguh teruja......la ni dia jadi idole me tau....!!!

berat sebelum diet...84kg
start diet ogos 2008
current weight: 62kg dengan ketinggian 5.5"

cara diet..
kontrol makan...tak ambik nasi since ogos 2008 hingga jun 2009(lebih kurang) kalau ambik pun...sgt2 sikit..
exercise...lompat hingga 500x dalam rumah...

nampak mudah kan.....uwaaa....nak jugak berat ni.....
insyaAllah....jan 2010 daku pun nak slim mcm ni sbb cukup 1 year diet....amin....!!

..


7 comments:

eynda said...

Uwaaaaaaaa....neisya....betul2 teruja!! Awat dia kuruih dari eynda?? Eynda masih nampak tembam tau.....ok la lepas raya ni nak diet balik la :-p

ana said...

ikut kakak(mak dia)..mmg kerempeng...dia ni dari zaman remaja besar...rangka besar...berat tulang gamaknya...kalau tgk kat luar...mmg sekeping habis..perut dia flat...nnt raya jumpa dia...neisya ambik gambar byk2

Mrs. Aiza (Nis) said...

22kg dlm less setahun..amazing. My biras dari kecil sampai kawin badan gemuk mcm raja ema, keluarga dia semua gemuk2..peha dia besar 3kali ganda peha nis, lepas dia bersalin anak no.2, terkejut tengok dia boleh turun badan 50%, setahun dia pergi gym tiap2 minggu, skrg dia suka dpt pakai baju ketat2.

anggun said...

wah tahniah2 kepada dia! sy dulu pon nak kurus, mmg skipping dlm rumah tiap2 pagi, 1000x... pastu jogging keliling kampung. jadi vegetarian, goreng2 n minyak2 mmg x sentuh...

skrg ni maintain senang je, sbb sy breastfeeding :) lgpon buat yoga, mmg senang maintain

ana said...

nis,
tu la..kalau org lain boleh....awat kita tak boleh kan?(ni kata kat diri sendiri ...huhu)

anggun...

untung la...neisya bf masa dalam pantang je...dah turun 20kg...tp tak puashati lagi....kalau boleh nak berat b4 peknen dulu....55kg ke...eheh

Cik Adek Manes said...

wowwieee.. !! sangat² hebat.. akak, kemslm kt anak sedara akak nie ye.. inspirasi sungguh.. nak jgk kurus ceni.. tpi siyes ke 62kg nie..?? nampak lgi kecit & halus le.. suke, suke, suke..

nak tgk gmba lagi.. hehe.. !

ana said...

tak masuk pc lagi...esok ye....