my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





17 April 2014

happy yang kita cipta...happy la yang kita dapat...insyaAllah......

as salam pembaca blog sy yg budiman...

hujan2 ni teringat nak update blog...pastu dari celah2 hujan yg turun tu....membayangkan dapur rumah camni......ish ish....moga menjadi kenyataan satu hari nnt...aamiin.....!


(kalau sy dapat dapur camni...nak tukar sikit kat tmpt memasak tu...berangan takpe kan..bukan nak kena bayar pun kan....hehe)


sekarang ni kat perlis tengah musim harum manis...dah beli pun 3 4 hari lepas..mmg best sgt isinya oren...buahnya manis seperti gula...makan pulak ngan pulut sibaq.....mak mertua lalu belakang confirm tak perasan...hihii..

husband pesan lagi 30kg...harap2 ada la rezeki sedara mara yg nak mai rumah hujung bulan ni.... 

sape tak pernah tgk pulut makan dengan mempelam? jom sy tunjuk....


(gmbr dari google)

ni la rupanya....pulut direndam semalaman...lepas tu dikukus..dah masak...gaul ngan santan yg dicampur dengan garam....kena pulak mkn dengan buah harum manis yg harum dan manis..mmg terangkat.... santan tu masa bancuh biar masin sikit...so kena ngan pulut + mempelam...baru rasa lemak2...try la....

rutin sy sekarang mcm biasa la...sbg isteri..ibu..anak...pekerja...dan hamba Allah swt..sibuk memang sibuk....tp bila setiap pekerjaan kita buat dengan ikhlas...dengan positif...insyaAllah...kita tak stress sgt2... 
pg2 lepas je subuh..tugas saya mengerak amira dan aqief...adoi la....susah sungguh nak bgn...cuba hari cuti...awai lagi depa dua bangun...tau plak tu hari tu cuti....

owh ya...skrg ni kat rumah tinggal dorg je berdua....rizza mmg duk asrama la kan.... eisya pun dah masuk asrama....kat perlis jugak...dia yg nak duk asrama...mmg abah dia pada mulanya tak bagi....susah ooo dia nak lepas anak perempuan dia tu....tp at last....dia izinkan jugak sbb eisya nak sgt masuk asrama... elok jugak la...sbb kat rumah keje dia balik sekolah..ngadap lappy...ngadap hp.... harap keputusan ni yg terbaik utk kami dunia akhirat....cumanya...sunyi la rumah...huhu....

eh tadi citer bgn pagi kan....? laaa..dah tersesat2..hehe... ok, lepas dah mandikan dorg....siap2 pakaian baju..letak bedak byk2...bg wangi...abah selalu komplen mama buh tompiang muka anak2 dia ngan bedak..hihi...suka buh byk2..baru betul nampak mandi..hihi...

lepas tu husband akan htq aqief p tadika..pastu htq amira p sekolah.... while kat rumah....sy sempat la kemas2kan rumah..rapikan tmpt tidur sy suami isteri...anak2...so baru tak sakit mata..hehe....

pastu baru sy relax drvg p keje..dekat je rumah ngan opis....5-7 minit dah sampai.... lunch time hby keluar ambik amira....utk htq ke fardhu ain kat tmpt adik dia....
ptgnya...pkl 5.30 , dia jgk gi ambik anak2 bwk balik rumah....

alah..terpanjang plak melalut ptg ni.....nnt citer lagi....till then....jumpa lg.... :-D


2 comments: