my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





12 August 2010

produk baru & menu berbuka

salam all..

me ada produk baru utk bulan ni.....jom tengok apa tu...


ni aje...semua kat atas tu me belum pernah try...kira first time la...bkn me tak pakai produk tu...cuma brand je lain dari atas tu...

ok...utk semua tu....me suka...lotion vaseline tu baunya memang best..kulit pun rasa lembut.....deodorant pun best...wangi sampai petang....syampoo rambut coconut tu pun best....cuma kena tmbah satu lagi nnt kalau ke alamanda...perapi brand tu jugak....yg inai tu je belum try.....ada sape pernah cuba inai kaler brand tu?...me belek jugak apa bahan2nya...kat situ tengok dia tulis inai...n telah di cap halal n satu lagi label tulis suci (nmpak tak label sebelah kiri tu...)....tp belum lagi try...tunggu approval hby dulu esok...

so...menu apa petang ni?....petang semalam me masak daging masak minyak campur bawang je..pastu udang masak lemak...makaroni bakar. makaroni goreng pun buat jgk sbb maid dah rebus terlebih makaroni tu...malamnya kami goreng cempedak.... sahur pagi tadi cuma masak ayam masak asam manis je....

petang ni?....hari ni nak buat kari ayam + kentang...n kari ayam + nenas...n daging bakar saja kot....utk kuih belum pikir lagi sbb makaroni semalam hanya makan 1/4 plate je....hmmm...apa2 yer anak2 suka makan....

pagi tadi jam 5 pg as usual call hby...call ke dua2 no phn dia...ada la dekat 20kali...tak diangkat...adei la...laki aku ni lena sungguh la sampai tak jaga....huhu..kalau ada dpn mata, tau la cemana nak bangunkan dia...hby ni mmg susah sgt nak kejutkan dia sahur...sampai kena buat mcm2 baru dia bangun....ni duk jauh...apa lagi la me terdaya nak buat....hmmm..last2 terpikir nak call kawan baik dia...Art...oh ya..ni la kawan suka duka dia...ye la...Art ni pun isteri duk jauh...jadi hby duk ngan dia la...tak tidur rumah Art...derang tidur rumah kami....thank ye Art...for being a good friend to my hubby....:-)

pastu, dua kali me call..baru Art angkat...pastu baru hby mai cakap...rupanya depa dua duk kat dapur tengah masak...kikiki...kesian laki aku....pastu me kata la kat dia...nasib baik tak putus tangan Na call abang..eheh....okey la...dah puashati hby dah bangun..baru me bersahur...

ok la....cukup tu dulu...nnt update lagi....^-^



7 comments:

aNa SuZaNa said...

vaselin mmg best kak.. suka losyen diaa...

TopsyTurvyMum said...

Salam Neisya..

Selamat berpuasa..
semalam tanya pasal roti, nak buat roti apa..
k rox buat doh roti pakai breadmaker je..campak semua bahan, suruh Breadmaker uli sampai siap hehe

ana said...

ye la ana,.kak tak pernah try brand vaselin...selalu J&J atau new&trendy..sedap kan bau dia...wangi je...ehe

kak rox...kalau blh nak buat roti biasa ja...nnt neisya tulis kat blog kat rox. roti tu ada dalam blog kat rox...
breadmaker neisya takde...yg ada apa nama ntah...tp selalu tu utk buat kek...mebe tak sesuai...thanks ye kak rox

makcikrehan said...

kak... aper citer maid kak??
mana akak nih./...

ana said...

ok makcik...sory lmbt reply...

mama and kids said...

hai neisya
letak le shoutbox sng nak jerit2 ehehe

ana said...

ehe....nnt2 ye neisya letak...