my family.....luv u all...

Ya Allah ya tuhanku...lindungilah diriku dan keluargaku dari anasir-anasir jahat....amin..!!





21 January 2010

hari malas sedunia...

adoila tajuk hari ni...

oh ya...hari ni benar2 hari malas....mebe pasai migrain tak abis lagi ni...silap tadi, kalau tidak awal2 lagi ku apply cuti..lepak kat rumah sambil makan garam belacan....pastu layan mira ngan aqief...pastu ZZZZzzzzz..ala...bestnya....tp heran ye..kalau duk rumah...tak pulak aku nak landing2 atas katil tu...mesti ada jer kerja nak buat....try resepi itu ini la...ehe

so dari pagi tadi daku cuma siapkan rangka kerja utk next week..pastu update balik apa yg patut...pastu..tu je la kerja ku hari ni...oh tidak..bukan makan gaji buta ek....bak kata laki ku...MAGABU....tidak sama sekali sbb kerja semua dah siap..cuma selalu ku advance kan yg nak buat depan2...tp hari ni sungguh la malas....nak p landing kat surau....sejuk sampai ke tulang....akhrinya...ku buka gak blog..n tulis kat sini dengan gaya yang amat malassss...

petang ni nak balik buat cucuq udang kat hby..dah dua hari dia minta nak makan cucuq udang utk berbuka...tp, kelmarin daku tapau pizza...lasagna...ayam la....sapa nak makan plak byk2...nasib baik abis gak sbb hby buat bekal utk sahur pagi tadi...so petang ni la baru nak buat...tadi dah minta bibik gorengkan kacang je...petang karang senang sikit kerja ku...campur itu ini....pastu dah siap....

apa lagi ye nak tulis....owh....nak citer pasal diet daku....oooo..minggu ni dan minggu lepas dah kelaut....pasai apa?...tidak la hamba tahu.....jadi daku takut nak timbang mgu ni...dah la timbang tu sgt la sensitif....minggu depan la kot....iskhkk....takmo terima kenyataan la pulak....

tp so far, dah byk baju yg lepas peknen mira dulu tak leh pakai dah leh pakai..siap longgar lagi...cuma kalau dapat pakai baju size s tu baru best kot...huhu...bila la gamaknya ya....

apapun ku makan...portion tetap ku jaga gak...walau ke laut pun...takdak la makan sampai tak ingat....dinner mesti ambik b4 8..tp la ni agak carca merba...ye la...Rizza start hari rabu ada tuisyen...kakak pun....ahad pun penuh...sabtu je hari ku ngan hby boleh berdating berdua....dah la hby tu sibuk...malam isnin ngan jumaat ada kelas mengaji dgn ustaz, jiran dpn rumah....malam selasa dah memang dari dulu kala main badminton....tensen oooo....tp bila dia takde kat rumah...best jugak kdg2....sbb aku leh tidur awai....hihi....sedar2 dia dah ada sebelah....takpela kan...kalau p kelas agama pun aku dapat saham gak kan....

tp ku beruntung sbb dapat bibik yg cukup bagus...alhamdullillah....moga2 sampai bila2 dia mcm tu....jadi tak le kisah sgt kalau hby dah tak menolong kat rumah sbb aku pun kadang2 tak tau nak buat apa sbb bibik ni rajin bangat....balik kerja....masak...tu pun dia yg kemaskan balik dapur...anak2 pun dah pandai..kalau busuk2...comot2..p cari bibik suruh mandikan...so daku?...lepak je la....padanla kalau berat tak turun....hihi....bukan apa, mira kalau ku yg mandikan dia...mak aiiii...mcm2 kehendak dia nak suruh aku ikut...lepas syampoo, berus gigi..pastu syampoo lagi..pastu dia basuh lantai plak...adoi la anak.....jadi kalau bibik yg buat...kejab je dah setel...tengok2 dah siap pakai baju buh bedak semua....

byk plak karangan ku petang2 ni ye....ok la...dah mai sikit mood nak kerja ni....so...jumpa lagi...

jgn pelik baca posting me di atas..kejab2 me..kejab2 ku....otak tak berapa betul hari ni....ehe..maaf la nooo....

jumpa lagi....:)

1 comment:

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH